Kaikki uutiset

Tiedote / Lapin taiteilijaseura yhteistyöhön Museo-galleria Andreas Alarieston kanssa

Lapin taiteilijaseura aloittaa yhteistyön Sodankylässä toimivan Museo-galleria Andreas Alarieston kanssa. Museo-galleriassa esitellään pysyvästi taidemaalari Andreas Alarieston elämäntyötä ja tuotantoa. Museo-galleria Alariestoa ylläpiti aiemmin Riikka ja Andreas Alarieston Lapinkuvat-säätiö ja Sodankylän kunta. Kokoelma ja talon toiminta siirtyi Kauko Sorjosen säätiölle vuonna 2020.

Lapin taiteilijaseuran ja Museo-galleria Andreas Alarieston yhteistyö koskee niin sanottua vierailevien taiteilijoiden näyttelytilaa. Lapin taiteilijaseura tulee avaamaan jäsenistölleen ja muille lappilaisille taiteilijoille näyttelyhaun ja vastaa näyttelyiden valinnasta elokuusta 2022 alkaen. Seura  tuottaa näyttelytilaan myös jäsenistön ryhmänäyttelyn täksi kevääksi.

Lapin taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtaja Maria Huhmarniemi ja varapuheenjohtaja Tanja Koistinen iloitsevat yhteistyöstä: – Museo-galleria Andreas Alariesto on vahva toimija Sodankylässä ja teoskokoelma on arvokas ja Lapin kulttuurihistoriaa avaava. Toivomme, että seuran kautta vaihtuvien näyttelyjen tilaan löytyy kiinnostavia lappilaisia näyttelyitä. Lapin taiteilijaseuran tavoitteena on palvella jäsentaiteilijoitaan ja taiteen ystäviä eri puolilla Lappia ja yhteistyö vahvistaa meidän toimintaedellytyksiä. 

Yhteistyö on merkittävä asia myös museolle, toteavat museonjohtaja Anne Koskamo ja museonhoitaja Marika Välimaa: – Kauko Sorjosen säätiön tärkeimpiä tavoitteita museotoiminnan turvaamisen ohella on lappilaisen taiteen ja kulttuurin edistäminen. Yhteistyö Lapin taiteilijaseuran kanssa lisää osaltaan Museo-galleria Andreas Alarieston vetovoimaisuutta monipuolisena kulttuurikeskuksena. Museovieraille avautuu monta näkökulmaa lappilaiseen taiteeseen ja historiaan. Kävijä pääsee kiehtovalle matkalle menneestä tulevaan Andreas Alarieston teosten ja tarinoiden ja nykypäivän taiteilijoiden kanssa.

Uutisen muokkaus 21.6.2022: Yhteistyö on päätetty lopettaa yhteisestä sopimuksesta 28.5.2022.

Mimesis – todellisuus taiteen keinoin 10.2.2022-27.5.2022

Lapin taiteilijaseuran ryhmänäyttely  “Mimesis – todellisuus taiteen keinoin” avautuu Museo-galleria Andreas Alariestossa 10.2.2022. Esillä on seuran jäsenten viimeaikaista kuvataidetta.

Mimesis on taiteen teorian käsite, jolla tarkoitetaan luonnon tai todellisuuden jäljittelyä ja esittämistä. Aristoteles määritteli mimesistä siten, että taideteos ei kopioi todellisuutta, vaan on jotain sellaista, mitä ei ole ollut aiemmin olemassa.

Näyttelyssä olevat teokset ovat myynnissä ja asiakkaat saavat ostamansa teokset heti mukaansa. Ripustusta uusitaan, kun teoksia myydään.

Taiteilijat Tanja Koistinen, Raisa Raekallio ja Helena Junttila ovat lehdistön tavattavissa keskiviikkona 9.2.2022 klo 15.

Lisätietoja: Lapin taiteilijaseura, puh. 050 406 3632 lapintaiteilijaseura(at)gmail.com

Mimesis näyttelyn taiteilijat:
Janne Erkkilä
Sanna Haimila
Henri Hagman
Helena Junttila
Satu Kalliokuusi
Tanja Koistinen
Elina Länsman
Pirjo Nykänen
Mari Oikarinen
Raisa Raekallio ja Misha del Val
Anu Riestola
Lenita Rundgren
Kaisa Sirén
Paula Suominen
Laura Tahvanainen
Oili Tornberg
Seija Ulkuniemi
Tuula Vanhatapio

Vastaa