Kaikki taiteilijat

Aino Eeronheimo

Aino Eeronheimo on juuriltaan lappilainen kuvanveistäjä, keramiikkataiteilija ja Lapin yliopistosta valmistunut kuvataideopettaja (TaM). Hän asuu nykyään Helsingissä ja on toiminut päätoimisena kuvataiteilijana lokakuusta 2019 alkaen.

”Olen nauttinut luonnosta jo lapsuudesta lähtien – vaellellut itsekseni metsissä ja uinut järveä pitkin poikin. Luonto tarjoaa minulle lepopaikan ja sisäisen voiman lähteen. Sieltä löytyy ovi mielikuvitusmaailmaan. Nostan taiteen avulla esiin sisäisen lapsen oikeudet ja suojelen niitä. 

Veistosteni teemoina ovat toistuneet ilo, yhteys luontoon sekä monimuotoisuuden ja erilaisuuden arvostaminen. Teos voi saada alkusysäyksen esimerkiksi sanaleikistä, mielen näkymästä tai maailman ilmiöiden pohtimisesta. 

Taiteellinen tuotantoni on jo pitkään keskittynyt kolmiulotteisen muodon tutkimiseen.  Hyödynnän monipuolisia keramiikan rakennus- ja polttotekniikoita sekä työstän puuta käsi- ja moottorityökaluilla. Yhdistelen teoksiin myös muita kokonaisuuteen sopivia materiaaleja.” 

Ansioluettelo

CV in English

Aino Eeronheimon portfolio Finnish Designers -palvelussa

Artist statement in English