Kaikki taiteilijat

Tuomas Korkalo

Tuomas Korkalo (1978, Rovaniemi) on Rovaniemellä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja kuraattori. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Imatran taidekoulusta vuonna 2008.

Korkalo käyttää taiteessaan monia eri medioita piirtämisestä ja maalauksesta installaatioihin ja ympäristötaiteen menetelmiin. Hän pohtii taiteessaan usein värin ja valon ominaisuuksia tilassa, sekä kuvataiteen teorian matemaattisia lainalaisuuksia suhteessa taiteen kaoottisen maailmaan. Uusimpien teostensa lähtökohdat periytyvät Venäjän avantgarde-ajan maalauksista ja veistoksista.

Korkalo on osallistunut yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2000 alkaen. Hänen teoksia löytyy muun muassa Gösta Serlachiuksen nykytaiteen kokoelmasta, Jenny ja Antti Wihurin rahaston taidekokoelmasta Rovaniemen taidemuseolta, Valtion taideteostoimikunnan kokoelmasta Kansallisgalleriasta, Aineen taidemuseolta, Kemin taidemuseolta, Pärnun nykytaiteen museon kokoelmasta sekä Karjalan tasavallan taidemuseolta Petroskoista.

Tuomas Korkalo on Taidemaalariliiton ja Lapin taiteilijaseuran jäsen.

CV / lataa pdf-liite