Kaikki taiteilijat

Talvensaari Marjo Katariina

Marjo Talvensaarella on vaikea puheentuottamisongelma ja luonnollisesti paljonkin nk. normaalista poikkeavia ominaisuuksia, jotka aiheuttavat monenlaista ongelmaa tässä monimutkaisessa maailmassa.

Hän on pienestä pitäen ollut ”koko ajan” kynä, värikynä tai huopatussikynä kädessään – ja lukuisten ruutuvihkojen jokainen ruutu on täyttynyt mystisistä kuvioista.

Sadat Pokemon- hahmot ovat saaneet hienon värityksen huopatusseilla jne. Piirtäminen ja värittäminen siihen aikaan tapahtui kotona ollessa oman huoneen lattialla mahallaan maaten. Sepänmäen koulussa syntyi jo maalauksiakin – pöydän ääressä.

Hän on opiskellut Lehtimäen opistossa 4 vuotta harjaantumiskoulun jälkeen ja maalannut siellä runsaasti Leena Meskasen (nyk. Valkeus) ohjauksessa.

Hän on opiskellut kuva-artesaaniksi kuvallisen ilmaisun linjalla Kaarisilta-nimisessä erityisoppilaitoksessa Nastolan Villähteellä. Ko. opinahjon nettisivut os. www.kaarisilta.fi. Hänen kolmivuotiset opintonsa siellä päättyivät 4.6.2010.

Kemijärvellä pidettyjen kahden ja Saarenkylän kirjastossa pidetyn yksityisnäyttelyn ja Kaarisillan jurytettyjen ”erityisnäyttelyiden” lisäksi Marjon töitä on ollut esillä jurytetyissä näyttelyissä Joutsan Haihatuksessa kesällä 2013 ”Pohjoinen rakkaus”-teemalla ja Lumipalloefekti 3 – näyttelyssä Aineen taidemuseossa vuonna 2016 sekä Kokkolassa ”5 muijaa”-näyttelyssä vuonna 2020.

Uusia teoksia syntyy inspiraation mukaan. Välillä elämänmuutosten myllerryksessä oli peräti viiden vuoden paussi, mutta onneksi jälleen luovuus kukoistaa. Tekniikkana nykyään lähes aina huopatussi, joka ilmeisesti sopii parhaiten Marjon pikkutarkkaan työskentelytapaan.

Marjo on Lapin Taiteilijaseuran jäsen.

CV