Kaikki taiteilijat

Mari Mulari

Mari Mulari
kuva: Pelle Mulari

Taide on kanavani keskustella tasoilla, joissa rationaalisella ajattelulla ei ole merkittävää sijaa.

Ihminen kohteena on ehtymätön, täynnä mahdollisuuksia.”

Taiteeni tekemiseen ja kokemiseen liittyy parhaimmillaan etsimistä, kysymistä, oivaltamista ja empatiaa. Taide tarjoaa mahdollisuuden muistamiseen ja uudelleen unelmointiin. Ihminen on kohteena ehtymätön, täynnä mahdollisuuksia. Minua kiinnostaa erityisesti, miten vaikutamme toisiimme, reagoimme, luemme erilaisia tilanteita ja selitämme ne itsellemme.

Visuaalinen ilmaisuni keskittyy tällä hetkellä maalauksiin. Pääasiallinen tekniikkani on akryyli kankaalle ja maalaukseni ovat enimmäkseen esittäviä. Valolla, värillä ja sattumalla on merkittävä rooli prosessissani. Olen lauluntekijä. Teen äänimaisemia ja sävellän musiikkia esittävän taiteen produktioihin sekä omiin teoskokonaisuuksiini. Moniaistinen työskentely on minulle luontevaa: sävellys- sekä maalausprosessini ovat välillä tiiviisti toisiinsa kietoutuneita. Maalauksiani ja musiikkiani yhdistää keskittyminen intensiteettiin ja tunnelataukseen.

Asun ja työskentelen Rovaniemellä. Koulutukseltani olen Taiteen maisteri (LaY 2008). Olen opiskellut myös musiikkikasvatusta Lapin ja Oulun yliopistoissa. Olen Lapin taiteilijaseuran ja Piste Kollektiivin jäsen.

Mari Mulari
Kuva- ja esitystaiteilija, säveltäjä.