Kaikki taiteilijat

Mia Hamari

Olen Mia Hamari, syntynyt 1976 Oulussa, valmistuin kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta, kuvanveiston osastolta 2004. Työskentelen ja asun Simossa, olen äiti kahdelle.

Mieleni maailmassa, vaihtoehtoisessa todellisuudessani, jossa lomittuu kesken mennyt ja tuleva, sekoittuu vuodenajat, siinä erityisessä ulottuvuudessa, jossa yhteen kasvaa ihmiset, kalliot, eläimet ja puut, maailmassani, jonka sanotaan olevan outoa totta.

Metamorfoosi ihmisen ja eläimen kesken on kiehtonut minua aina. Unet, mennyt elämä, luonto ympärilläni -ne kaikki sulautuvat toisiinsa tajunnassani. Kaivelen arkaaista muistiani, aikansa siinä tekeytyvät, ilman järkeä tai logiikkaa ja muuntuvat käsieni kautta uusiksi oleviksi, erilaisiksi, mutta samansukuisiksi hahmoiksi, päälleen puettuna häivähdys mukanani kulkevaa melankoliaa. Olen tarinankertoja ja yhdistämällä puuta ja muita elämää nähneitä orgaanisia materiaaleja kuten hevosen jouhia, poikani silmäripsiä ja osasia vanhoista puu- tai rautalaitteista, lasia tai pronssiosasia luoden kaikille hahmoille omanlaatuisen erityisen historiansa.

CV